Nieuws

  • *

    Waar moet een Europees identiteitsbewijs aan voldoen?

    In de moderne samenleving zijn er verschillende manieren om je identiteit te bewijzen. Dit kan bijvoorbeeld met een paspoort of identiteitskaart, maar niet elk document is geschikt voor elke situatie. Zo is een rijbewijs in sommige gevallen géén geldig identiteitsbewijs. Laten we eens kijken wat wél en wat niet geldt als identiteitsbewijs, vooral als het gaat om Europese documenten.
    04-04-2025
  • *

    De (nieuwe) inlenersbeloning!

    De inlenersbeloning gaat ingrijpend veranderen met de komst van de nieuwe flexwet. Dit betekent dat uitzendkrachten dezelfde essentiële arbeidsvoorwaarden moeten krijgen als vergelijkbare werknemers bij de opdrachtgever. Afwijkingen mogen alleen als het totaalpakket gelijkwaardig is
    04-04-2025
  • *

    Uitzenden is geen automatisme!

    De arbeidsmarkt verandert snel. De schaarste aan arbeidskrachten wordt door de vergrijzing, die net is begonnen, steeds zichtbaarder! Uitzenden is geen automatisme meer! De vergrijzing zal de komende jaren alleen maar sterker worden en hoe nu verder? Hoe gaan we dit als uitzendbranche managen? Hoe zorgen we ervoor dat we met minder beschikbare werkzoekenden de juiste match kunnen maken? De oplossing ligt in een nieuwe benadering van bemiddelen, met een focus op de kracht van de werknemer en de flexibiliteit van de ondernemer!
    18-03-2025
  • *

    WAB Arbeidsmarkt in Balans

    Sinds 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in balans van kracht. De WAB bevat een reeks samenhangende maatregelen die in verschillende categorieën zijn onder te verdelen, namelijk: ontslagrecht, flexibele arbeid en WW-premie. Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): Wat betekent het voor werkgevers? De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is bedoeld om de arbeidsmarkt meer in balans te brengen. De overheid wil vast werk aantrekkelijker maken voor werkgevers en flexibele arbeid minder flexibel en kostbaarder. Hier een kort overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
    12-02-2025
  • *

    De Waadi: Alles wat je moet weten

    De Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) is een belangrijke wet in Nederland die ervoor zorgt dat uitzenden, detacheren, en doorlenen van personeel eerlijk en transparant verloopt. Met de invoering van het nieuwe toelatingsstelsel op 1 juli 2026 krijgt de Waadi extra aandacht. Of je nu een uitzendbureau runt of personeel wilt inhuren, het is essentieel om te weten wat de wet inhoudt en hoe je voldoet aan de regels. Hier lees je alle ins en outs, inclusief het belang van Waadi-registratie en het uitvoeren van een Waadi-check.
    10-01-2025
  • *

    Nieuwe wetten en regels in 2025 voor werkgevers

    Per 1 januari 2025 treden er diverse wijzigingen in wet- en regelgeving in werking die van belang zijn voor werkgevers. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste veranderingen:
    19-12-2024
  • *

    Regels bij overwerk

    Soms ontkom je er niet aan: overwerk. Je werkt dan buiten de uren die je met je werkgever hebt afgesproken. Bijvoorbeeld als er collega’s ziek zijn of als het erg druk is. Maar wat zijn je rechten als je overwerkt? Krijg je je overuren betaald? En mag je een overwerkverzoek van je werkgever weigeren?
    21-11-2024
  • *

    Arbeidstijden; Een wandeling door de tijd

    In Nederland werken veel mensen nog steeds volgens het vertrouwde '9-tot-5' patroon. Dit model vindt zijn oorsprong in de Industriële Revolutie van de 18e eeuw en heeft zich met kleine aanpassingen staande gehouden door de jaren heen. Maar met de ingrijpende veranderingen van vandaag – van digitalisering tot globalisering – staat de traditionele werkweek onder druk en wordt er steeds vaker gezocht naar flexibele, duurzame en toekomstbestendige arbeidstijden. Hoe heeft de werkweek zich door de tijd ontwikkeld, en welke stappen zijn nodig om werkritmes aan te passen aan de moderne samenleving? In dit artikel bekijken we de geschiedenis en de toekomstige ontwikkelingen van arbeidstijden in Nederland.
    12-11-2024